Втората китайска експериментална космическа орбитална станция, наречена Тянгун-2 (Tiangong-2) е снижила

...
Втората китайска експериментална космическа орбитална станция, наречена Тянгун-2 (Tiangong-2) е снижила
Коментари Харесай

Mоже да падне още една китайска космическа станция

Втората китайска пробна галактическа орбитална станция, наречена  " Тянгун-2 " (Tiangong-2) е снижила орбитата си с към 90 километра. Орбиталната информация, оповестена от стратегическото командване на Съединени американски щати, демонстрира, че " Тянгун-2 " се е преместил от надморска височина от 380 до 290 километра, написа nauka.offnews.bg., цитирайки SpaceNews.

Няма информация за положението на галактическата лаборатория " Тянгун-2 ", написа novini.bg.

„ Изглежда, че понижаването на орбитата на  " Тянгун-2 " е първата стъпка за безвредното му втурване ”, съобщи Джонатан Макдауъл (Jonathan McDowell), астрофизик в Харвард-Смитсониънския център за астрофизика.

Фил Кларк (Phil Clark), дълготраен наблюдаващ на китайската галактическа активност и създател на голям брой публикации за Journal of the British Interplanetary Society, наблюдава орбитата на  " Тянгун-2 " през цялото време. Той означи, че липсва запалване на моторите на станцията, с цел да се издигне на орбитата си, от която се смъкна предходната седмица. " Китай не желае да се повтори историята на " Тянгун-1 ", който каквото ще да разправя ", означи Кларк.

" Тянгун-1 " претърпя повреда при започване на 2016 г. Космическият транспортен съд стартира последователно да се разпада с неконтролируемо наново нахлуване в атмосферата, което в края на краищата настава на 2 април. Голяма част от галактическата лаборатория изгоряха, а другите останки се приземиха в Тихия океан.

" Тянгун-2 " е съвсем еднакъв по мярка, по този начин че дори казусът да се повтори, евентуално няма да аргументи прекомерно огромни проблеми. А в случай че Китай го смъкна по следен метод, тогава всичко ще е наред.

Понастоящем няма индикация какъв ще бъде идващият ход на Китай или по кое време ще бъде изработен.

8,5-тонният  " Тянгун-2 " е дълъг 10,4 метра с оптималната ширина 3,35 метра. Станцията започва през септември 2016 година и бе населявана от екипаж от двама души от октомври до ноември 2016 година, без да се плануват други задачи. Китай я употребява, с цел да се приготви за стартирането на по-голяма станция, чийто първи модул се чака да започва през 2020 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР